Домашня сторінка » Новини » “1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!”

“1939-1945. Пам’ятаємо! Перемагаємо!”

І живуть у пам’яті народу

Його вірні дочки і сини,

Ті, що не вернулися з походів

Грізної, великої війни.

В. Симоненко

День Пам’яті та примирення, День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні – особливі для нашого народу дні. Подвиг, здійснений нашими дідами і прадідами настільки величний, що його масштабність із часом стає лише яскравішою і помітнішою. Ці дні викликають почуття безмежної гордості за наш народ та водночас уособлюють героїзм і вічну скорботу за мільйонами нерозквітлих українських доль, нездійснених  мрій і задумів. Ми у вічному боргу перед тими, хто в жорстокій битві отримав Славетну Перемогу, хто у післявоєнні роки відбудував зруйновану країну.

З метою вшанування пам’яті загиблих під час Другої світової війни 1939-1945 років, на честь Дня пам’яті та примирення та Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, учні Територіального відокремленого спеціалізованого відділення ДНЗ «Куп’янський регіональний центр професійної освіти» долучилися до районної акції-естафети «Альбом Пам’яті». До «Альбому Пам’яті» по черзі усі заклади освіти Шевченківської громади заносять відомості про ветеранів Другої світової війни.

Учні нашого відділення на сторінках альбому розповіли про життєвий шлях і внесок у Велику перемогу наших земляків, учасників бойових дій – Вирвіхвоста Євгена Дем’яновича та Юрченка Івана Івановича. 9 травня під час районного заходу, присвяченого Дню Перемоги над нацизмом, «Альбом Пам’яті» урочисто було передано спілці ветеранів Шевченківської громади.

Бібліотекою відділення було оформлено книжково-ілюстративну виставку «Солдате, твій подвиг безсмертний!»

Також учні нашого відділення взяли участь у Всеукраїнському фото-челенджі «І світлий смуток в серці збережем…».

Світла і вічна пам’ять загиблим воїнам! Честь і слава живим героям!