Домашня сторінка » Новини » “Творчість Сергія Жадана”

“Творчість Сергія Жадана”

У всіх нас один статус – статус

людини, яка пробує висловитись.

                                               С. Жадан

Сергій Жадан як прозаїк, є одним із найяскравіших представників сучасної української літератури. Це прихильник свободи людини в усіх її розуміннях. Головною темою його прози є протистояння особистості життєвим подіям, які постійно придушують свободу та індивідуальність людини.

Поетична творчість Сергія Жадана схожа на калейдоскоп вражень, думок, почуттів, переживань, заперечень, спротиву. Він весь час у пошуку, у бажанні бути зрозумілим для всіх, бо молоде покоління по-іншому дивиться на перетворення, що відбуваються в суспільстві.

11 березня 2021 року творчості С. Жадана був присвячений відкритий урок, який провела у групі Тр-61С викладач української мови та літератури Ткачук Ольга Іванівна. Перед учнями були поставлені навчальні задачі – познайомитися з біографією Жадана, почитати та проаналізувати його поетичні твори, прозу, визначити, які теми порушує в своїй творчості письменник. Проблеми вживання ненормативної лексики, трудової еміграції українців, розлуки і кохання, війни на Сході – така основна тематика творів Жадана. Саме вона викликала в учнів зацікавленість, бажання висловити власну думку. Виразне читання поезій з анімаційним супроводом, складання літературного печворку, перегляд буктрейлерів найвідоміших та екранізованих творів Жадана, мистецький діалог, діалог з текстом, написання відгуків на творчість письменника у соціальні мережі – такими видами навчальної діяльності був насичений урок. Педагоги високо оцінили професійну майстерність викладача Ткачук О. І. Отже, відкритий урок — це лінза, яка фокусує особливості індивідуального стилю педагога.

Сергій Жадан. Презентація до уроку